שנה: 2018

השקעה במיתוג ובשפת ההתמצאות של העיר תייצר שינוי אדיר

כתבה זו מעלה את נושא שפת ההתמצאות והמיתוג של העיר ומציעה לייחס לו חשיבות גבוהה. מפעם לפעם נשמעים המשפטים הנחרצים האלה על ערים: “העיר היא האנשים שעושים אותה”“העיר מיוצגת הכי טוב ע”י נופיה.”“העיר היא קודם כל חיי הרחוב שלה.” בעיני, כל האמירות האלה נכונות במידת מה, אך נוסף להן אפשר להציע את האמירה הבאה: פני …

השקעה במיתוג ובשפת ההתמצאות של העיר תייצר שינוי אדיר לקריאה »

החלק הנשכח של הכביש ברחוב: איזורי עצירה, הורדה, העלאה, פריקה וטעינה

כתבה זו מערערת על התפיסה המיושנת בישראל באשר לתפקיד המיסעה.(המיסעה היא חלק הדרך המיועד לרכבים, כלומר החלק “הכבישי” של הדרך). בשנים האחרונות ישנה לשמחתי מודעות גוברת לצורך בטיפוח והרחבת המדרכות שברחובות, אחרי שנים רבות בהן המגמה הייתה הרחבה של שטחי האספלט ברחוב לצורך תוספת נתיבי נסיעה ומקומות חניה.המודעות הזו יצרה מהפכה שטרם הושלמה ברחובות העירוניים …

החלק הנשכח של הכביש ברחוב: איזורי עצירה, הורדה, העלאה, פריקה וטעינה לקריאה »

הכלל שבישראל עוד לא הבינו: הזמני הוא תמידי!

הזמני הוא מצב תמידי. אני לא מתכוון לכך שהזמני הוא “קבוע” כי עובדים לאט,אלא לכך שהזמני הוא תמידי כי העיר בשינוי מתמיד, ואף פעם היא לא תגיע לתצורתה הסופית. ההתייחסות הרדודה להסדרים זמניים היא עניין מובנה בתרבות הישראלית.הגישה בישראל לניהול הסדרים זמניים נשענת על החד-פעמיות. העוסקים בניהול ובתחזוק מתייחסים למצבים הזמניים היא כאל שריפות שצריך …

הכלל שבישראל עוד לא הבינו: הזמני הוא תמידי! לקריאה »

דילוג לתוכן